Warsztaty kulinarne

03 Marzec 2018
 3 marca 2018 roku, w ramach lokalnych działań projektowych, w ramach projektu My Europe, My Life, My Future, uczniowie naszej szkoły wzięli udział w warsztatach kulinarnych, których celem było nauczenie się wykonywania naszych tradycyjnych potraw. Warsztaty te odbyły się w Barze u Saszy, gdzie pod okiem szefa kuchni Mariusza Sawickiego i  jego żony Agnieszki, doskonaliliśmy kulinarne umiejętności. Spośród tradycyjnych polskich dań, wybraliśmy żurek i pierogi z kapustą i ruskie. Krok po kroku przygotowywaliśmy i nagrywali poszczególne etapy przygotowywania potraw. Warsztaty były niezwykłą przygodą z gotowaniem spędzone w miłym towarzystwie. Przekonaliśmy się jak bawiąc się można wiele się nauczyć. Punktem kulminacyjnym naszego spotkania była wspólna degustacja tego co sami zrobiliśmy. Niezapomniany smak na długo pozostanie w naszej pamięci.

Nagranie video zaprezentujemy naszym partnerom podczas spotkania w Chorwacji gdzie motywem przewodnim będzie kuchnia.

Galeria zdjęć ...


DODAJ KOMENTARZ:

Nick:


Komentarz:
;) :) taktak sorry :( :D :piwko papa nonono :P hmm :cwaniak :bag :hyhy :przestraszony :rozpacz :evil :ok

Zespół Szkół Zawodowych Nr 1 im. mjr. Henryka Dobrzańskiego w Bychawie
majorhubal@wp.pl