Danie dla mola

21 Wrzesień 2013
  06.09.2013r. w „Barze u Saszy” odbyła się 12 edycja „Dania dla Mola”. Drużyna naszej szkoły w składzie: J. Mendykowska, U. Wilkołazka, K. Maciejczyk, A. Siek, A. Prajsnar oraz J. Szpytma przygotowała kopytka wg przepisu z książki W. Hagena pt. „Długi weekend”.  Ta edycja obfitowała w dania kuchni śródziemnomorskiej m. in. mule, sałatka z pomidorów, ale były też bliny, jajecznica a na trawienie ziołówka, molówka itp. Wygrały przepyszne zrazy wołowe przygotowane przez szefa kuchni „Baru u Saszy”.

Nasze danie zajęło II miejsce, spotkanie uświetnił występ Ryszarda Borkowskiego grającego szanty. Kolejne spotkanie molowe odbyło się w Jabłonnie u braci Mazur 20 września. Popisowym daniem szefa lokalu było Leczo, które otrzymało nazwę „Dary jesieni”. Licznie zgromadzona publiczność delektowała się m. in. Kozimi serami, tartą, łososiem a popijała żurawinówką, malinówką, itp.

Czuliśmy się jak boginie na Olimpie, oby takie uczty odbywały się jak najczęściej.

Galeria zdjęć ....

DODAJ KOMENTARZ:

Nick:


Komentarz:
;) :) taktak sorry :( :D :piwko papa nonono :P hmm :cwaniak :bag :hyhy :przestraszony :rozpacz :evil :ok

Zespół Szkół Zawodowych Nr 1 im. mjr. Henryka Dobrzańskiego w Bychawie
majorhubal@wp.pl